Dostupni linkovi

Svetski mediji: Pobunjenici ušli u Tripoli


Libijski pobunjenici uspeli su u subotu uveče da uđu u prijestonicu Tripoli, u kojoj se čula sporadična pucnjava, javili su svetski mediji.

Portparol libijske vlade Musa Ibrahim potvrdio je da se mala grupa naoružanih pobunjenika pojavila u Tripoliju, ali da je s njima vlast "uspela da se izbori" i da je grad "siguran", preneo je Rojters.

"Tu je bilo nekoliko naoružanih pobunjenika koji su pobegli u predgrađa i bilo je meteža, ali s njima smo se izborili u roku od pola sata i sada je mirno", rekao je Ibrahim.

Ibrahim je na državnoj televiziji rekao i da Gadaffi ostaje "lider libijskog naroda" i da je prestonica "dobro branjena".

U Tripoliju, koji je već nekoliko dana okružen pobunjenicima, u subotu uveče se čula žestoka paljba, a lokalno stanovništvo tvrdi da su antigadafijeve snage primećene na ulicama u nekoliko gradskih područja.

Vojni komandant pobunjenika u Bengaziju, pukovnik Fadlalah Harun, rekao je da okršaji u prestonici označavaju početak borbi za Tripoli, u koordinaciji sa NATO snagama.
XS
SM
MD
LG