Dostupni linkovi

Egipat povlači ambasadora iz Izraela


Egipat je danas saopštio da povlači svog ambasadora iz Izraela dok se ne okonča istraga u vezi sa ubistvom pripadnika egipatskih pograničnih snaga bezbjednosti.

"Vlada je odlučila da povuče ambasadora iz Izraela dok se ne okonča istraga izraelskih vlasti i dok se izraelsko rukovodstvo ne izvini zbog ishitrenih i teških riječi na račun Egipta", navodi se u saopštenju Vlade.

Isti izvor navodi da Egipat oštro osuđuje neodgovorne i ishitrene izjave nekih lidera u Izraelu.

"Tim izjavama nedostaje mudrost i razum i vidi se da su određeni sudovi doneseni prije utvrđivanja cijele istine, posebno imajući u vidu osjetljivost egipatsko izraelskih odnosa", navodi se u saopštenju.

Egipat je juče formalno uložio protest Izraelu zbog pogibije tri pripadnika egipatskih snaga bezbjednosti nedaleko od granice, nakon napada u kojem je ubijeno osam Izraelaca i zatražio provođenje istrage o ovom događaju.

Egipćani su burno negodovali povodom pogibije vojnog oficira i još dva pripadnika snaga bezbjednosti na egipatskoj strani granice, dok su izraelske snage bile u potjeri za osumnjičenim militantima koji su juče izvršili nekoliko napada na jugu Izraela.
XS
SM
MD
LG