Dostupni linkovi

U Britaniji za ubistvo tokom nereda optužen tinejdžer


Jedan 16-godišnjak optužen je za ubistvo penzionera koga su prošle nedjelje napali izgrednici tokom nereda na londonskim ulicama. Danas bi tinejdžer trebalo da se pojavi pred sudom.

Dječak, čije ime nije objavljeno budući da je maloljetan, optužen je za ubistvo Ričarda Bouza (68), koji je 8. avgusta pronađen na ulici u zapadnom Londonu, a tri dana kasnije je preminuo od povreda glave.

Tokom višednevnih nereda na ulicama britanskih gradova prošle sedmice petoro ljudi je izgubilo život, uključujući tri mladića koji su pregaženi automobilom u Birmingemu i jednog čovjeka koji je ubijen iz vatrenog oružja u južnom Londonu.

Za ubistva u Birmingemu optužena su dva čovjeka i jedan tinejdžer, dok je u vezi sa ubistvom u Londonu saslušano nekoliko osumnjičenih. Širom Britanije zbog izazivanja nereda, pljačke i nasilje uhapšeno je oko 3.000 ljudi, a oko 1.400 njih već je optuženo budući da su sudovi radili danonoćno nekoliko dana.

Neredi su počeli najpre u Totenhemu, dijelu Londona, 6. avgusta, a zatim su se proširili na druge gradove. Policija je, nakon kritika da je sporo reagovala na nasilje, na britanske ulice poslala jake snage koje će ostati prisutne i u narednim danima.
XS
SM
MD
LG