Dostupni linkovi

U utorak nastavak suđenja Karadžiću


Haški tribunal će u utorak, 16. avgusta, nakon tronedjeljne ljetne pauze, nastaviti sa radom.

U utorak će biti nastavljeno suđenje optuženom za ratne zločine i genocid, nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću, a tužilaštvo je najavilo da će iduće nedjelje saslušati tri zaštićena svjedoka, sa pseudonimima KDZ-555, KDZ-340 i KDZ-029.

Suđenje je počelo u oktobru 2009. godine, a od početka izvođenja dokaza tužilaštva, u aprilu 2010., saslušano je 87 svjedoka. Karadžić je uhapšen u Srbiji i Međunarodnom sudu predat 30. jula 2008. godine.

Za 25. avgust je zakazana statusna konferencija u predmetu protiv optuženog za ratne zločine i genocid, nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) generala Ratka Mladića, kada će biti razmotren napredak u pripremama za suđenje.

U Tribunalu uskoro treba da bude određen i tačan datum dodatnog stupanja pred sud optuženog za ratne zločine, nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Krajine (RSK) Gorana Hadžića, koji je, na prvom pojavljivanju, 25. jula, iskoristio pravo da na 30 dana odloži izjašnjavanje o krivici po navodima optužnice.
XS
SM
MD
LG