Dostupni linkovi

Kosor: Bilo je opasno ne reagovati na Tadićeve zahteve o proslavi Oluje


Predsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor danas je u Kninu, komentirišući izjavu Milorada Pupovca da je "zabrinjavajuće i opasno" njeno upućivanje pozdrava generalima Gotovini i Markaču s proslave Dana pobede, rekla "kako je bilo opasno prećutkivati prošlogodišnji zahtev predsednika Srbije Borisa Tadića da se ne proslavlja pobednička operacija 'Oluja'“.

"Mi mislimo da je bilo iznimno opasno prošle godine ne reagirati, a bilo je malo nas koji smo reagirali, na zahtjeve iz Srbije predsjednika Tadića da ne smijemo slaviti pobjedničku operaciju 'Oluju', da ne smijemo slaviti oslobođenje Republike Hrvatske od velikosrpske agresije. To je bilo opasno, kao što je bilo opasno i veličanje četništva - toga se isto treba sjetiti upravo u to vrijeme - i, naravno, Draže Mihajlovića“, rekla je premijerka Kosor novinarima na traženje da prokomentarše tu ocenu predsednika SDSS-a Milorada Pupovca.

"Mi činimo sve u zaštiti digniteta Domovinskog rata i operacije kakva je bila "Oluja'", rekla je i ponovila: "Nikomu nećemo dopustiti da
revidira našu povijest“.
XS
SM
MD
LG