Dostupni linkovi

Ljajić poručio Hadžiću da se preda


Ministar rada i socijalne politike Srbije i predsednik Savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić smatra da bi za poslednjeg haškog optuženika Gorana Hadžića i njegovu porodicu bilo najbolje i najproduktivnije da se dobrovoljno preda.

"U tom slučaju, mogao bi da koristi sve ono što mu pružaju pozitivni zakonski propisi, a njegova porodica dobijala bi pomoć namenjenu optuženicima koji su se dobrovoljno predali", objašnjava Ljajić.

Alternativa ovom scenariju, kaže Ljajić, jeste da će službe, pre ili kasnije, locirati Hadžića, ali u tom slučaju on neće imati mogućnost za ove vrste pomoći koje država pruža.

"Država je sve kapacitete koje ima stavila u funkciju lociranja Gorana Hadžića. Interes Srbije je da se što pre stavi tačka na naše odnose sa Tribunalom. Godinama smo trpeli ogromnu političku, međunarodnu, ekonomsku štetu zbog toga što su se neki optuženici dugo skrivali. Nećemo dozvoliti da sada zbog jednog čoveka i dalje budemo izloženi pritiscima međunarodne zajednice", rekao je Ljajić za beogradske "Večernje novosti".
XS
SM
MD
LG