Dostupni linkovi

Srbija traži službenu potvrdu da je Nada Šakić umrla


Interpol Srbije raspisao je potjernicu za Nadom Šakić koja je preminula. Tužilaštvo Srbije o tome je još uvek neobaviješteno.Nada Šakić,nekadašnja upravnica logora Stara Gradiška i Jasenovac umrla je u 5. februara ove godine u Zagrebu, u 85. i kremirana je na groblju Mirogoj.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen koji je izjavio da je ministarstvo dalo saglasnost za raspisivanje potjernice, naknadno je dobilo informaciju da je Nada Šakić preminula u Hrvatskoj.

"Ministarstvo pravde Srbije još nije zvanično obaviješteno o njenoj smrti, već je informaciju dobilo od predstavnika medija. Srbija će od Hrvatske zatražiti zvaničnu potvrdu te informacije i ako je to tačno, nama je žao što je izbjegla pravdu i kaznu koju zaslužuje", rekao je Homen .

Interpol Srbije raspisao je danas medjunarodnu poternicu za Šakićevom, zbog sumnje da je učestvovala u masovnom ubistvu Srba, Jevreja i Roma u koncetracionim logorima Stara Gradiška i Jasenovac tokom drugom svetskog rata.

Protiv Nade Šakić, koja je stara 85 godina, u Srbiji se vodi postupak od 1998. godine zbog sumnje da je izvršila krivično delo genocida.
XS
SM
MD
LG