Dostupni linkovi

Potpisan novi koalicioni dogovor za izbore u Hrvatskoj


Socijaldemokratska stranka (SDP), Hrvatska narodna stranka (HNS), Istarski demokratski sabor (IDS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisale su sporazum o zajedničkom nastupu na izborima.

Sporazum su danas u Saboru, tačno dvije godine od dogovora o saradnji, potpisali predsjednik SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Radimir Čačić, IDS-a Ivan Jakovčić i HSU-a Silvano Hrelja.

Prema riječima čelnika opozicije Milanovića, Hrvatska od danas ima jasnu alternativu. "S jedne strane imamo korupciju, nesposobnost i izgubljenost koje sve dublje Hrvatsku povlače u glib, a s druge priliku i nadu da je ovu zemlju moguće voditi bolje i poštenije", poručio je Milanović.

Čačić je ocijenio da je Hrvatska prošla vrijeme stvaranja države i kvalifikacije za Evropu, te da sada ulazi u treću fazu - prostor normalne evropske zemlje.U zajedničku pobjedu na izborima vjeruje i Jakovčić, koji je naglasio da će insistirati na jačanju lokalne i regionalne vlasti.Hrelja smatra da je ova koalicija sposobnija da bolje komunicira i upravlja resursima Hrvatske.
XS
SM
MD
LG