Dostupni linkovi

Vođa Obraza na sudu u majici "čekamo vas"


Vođa Obraza Mladen Obradović (1980) negirao je danas krivicu za izazivanje mržnje prema gej populaciji, ali je potvrdio da je on autor slogana "čekamo vas", rekavši da je to zapravo poziv na pokajanje zabludjeloj braći.

"To je nešto najdobronamernije što sam mogao da im uputim i pozivam ih na pokajanje", rekao je Obradović u odbrani pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu na suđenju po optužnici za izazivanje mržnje.

Obradović je optužen da je septembra 2009. godine organizovao pisanje grafita "čekamo vas", "Smrt pederima" i "Beogradom krv će liti, gej parade neće biti", uoči Parade ponosa, koja je te godine otkazana.

"Kao dijete Srpske pravoslavne crkve dijelim uverenje crkve da je homoseksualnost grijeh i da nije u skladu s javnim moralom. Način na koji oni izražavaju svoje uvjerenje vređa 85 odsto građana Srbije", rekao je Obradović, koji je student teologije.

On je potvrdio da je autor slogana "čekamo vas" i da je u svom kompjuteru izradio naljepnice, letke i plakate, rekavši da taj slogan ne poziva na nasilje, ali je negirao da je bilo kome naredio da piše grafite poput "Smrt pederima".
XS
SM
MD
LG