Dostupni linkovi

Boris Tadić u zvaničnoj posjeti BiHPredsjednik Srbije Boris Tadić boravi danas u prvoj zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini tokom koje će sa zvaničnicima u Sarajevu razgovarati o saradnji dvije zemlje i evropskoj integraciji.

Tadić će razgovarati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i članovima Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem nakon čega je predviđen sastanak delegacija dvije zemlje.

Kako je najavljeno, Tadić će razgovarati i sa generalnim sekretarom Savjeta za regionalnu saradnju Hidom Biščevićem i biće mu uručen orden Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini.

Boris Tadić je razgovarao s članovima Predsjedništva BiH 26. aprila u Karađorđevu. Na samitu, na kojem je učestvovao i predsjednik Turske Abdulah Gul, ocijenjeno je da je budućnost regiona u EU, ali i u razbijanju predrasuda, procesu pomirenja i nemiješanju u unutrašnje stvari drugih država.

Tadić je u maju 2010. boravio u Sarajevu gdje je učestvovao na skupu povodom 10. godišnjice Igmanske inicijative, mreže regionalnih nevladinih organizacija, a 11. jula 2010. prisustvovao je obilježavanju 15. godišnjice genocida u Srebrenici, gdje je izrazio žaljenje zbog zločina koji su se dogodili.
XS
SM
MD
LG