Dostupni linkovi

Hiljade vjernika na obljetnici ukazanja Gospe u Međugorju


Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar predvodio je u petak na večer središnju misu uoči 30. obljetnice međugorskih ukazanja, istaknuvši pred više desetaka tisuća hodočasnika da Gospina ljubav okuplja vjernike te stalno poziva na obraćenje napose u ovome vremenu koje je isprepleteno brojnim kušnjama.

„Ne traži od nas nebeska majka nešto novo i nešto što se kosi s voljom Božjom nego da se obratimo i vratimo k jedinom izvoru mira i sreće, a to je Bog. Ovo vrijeme treba više nego ikada onih koji će se odazvati Božjem zovu. Danas trebamo hrabrih i odvažnih svjedoka vjere“, rekao je Sesar u propovijedi na misi koja se prevodila na 20-tak svjetskih jezika.

Po njegovim riječima, ukazanja Gospe širom svijeta uvijek su imala značajnu poruku da je vrijeme zaokreta, povratka nade, pomirenja i obraćenja Bogu.

Brojni hodočasnici u petak u tradicionalnoj Hodnji mira pješice su stigli u Međugorje. Kako je izvijestio informativni centar Mir u Međugorju organizirano su pristigle hodočasničke skupine iz 30-tak zemalja, među kojima je najviše vjernika iz BiH, Hrvatske, Austrije, Italije i Njemačke.

Središnje misno slavlje u subotu je na rasporedu u 19.00 sati a predvodit će ga fra Zvjezdan Linić. Pučke mise su tijekom cijeloga dana a očekuje se dolazak više od 100.000 hodočasnika.

Ove godine obilježava se 30. obljetnica od kako se Gospa, kako osobno tvrde, počela ukazivati šestero djece 1981. godine. Prema tim navodima Gospa se prvi put ukazaka na mjestu Podbrdo kod Međugorja 24. lipnja 1981. godine, no djeca se tada nisu usudila prići. Slijedeći dan na svetkovinu sv. Ivana ponovno su došli na isto mjesto i Gospa im se navodno ponovno ukazala.

Šestero vidjelaca i danas tvrde da im se međugorska "Kraljica mira" ukazuje šaljući poruke mira i poziva na molitvu i obraćenje. Prošle godine Sveta Stolica imenovala je međunarodno povjerenstvo za istraživanje međugorskog fenomena.
XS
SM
MD
LG