Dostupni linkovi

Treći dan potrage za odbjeglim Draganom Paravinjom


Policija Republike Srpske u širem reonu Srpca još uvijek traga za odbjeglim Draganom Paravinjom, za koga se u Hrvatskoj sumnja da je povezan s nestankom sedamnaestogodišnje Antonije Bilić.

Danas, trećeg dana potrage, angažirane su i dodatne snage MUPRS-a, potvrdila je za Fenu portparolka entitetske policije Mirna Šoja.

Potraga za Paravinjom u srbačkom naselju Donji Srđevići počela je nakon dojave jednog od mještana da se on tu nalazi, rekao je jučer direktor policije RS-a Gojko Vasić, koji je zajedno s Milijanom Brkićem, zamjenikom direktora hrvatske policije jučer obišao Srđeviće.

Brkić je precizirao da Dragan Paravinja za sada nema status osumnjičenog, ali da će za njim biti raspisana potjernica i u Hrvatskoj.

Juče je pronađen prvi trag. Mještanka Rada Vidović prijavila je policiji da je u svojoj kući, udaljenoj oko 200 metara od kuće Paravinjinog ujaka, u kupatilu, na unutrašnjoj strani ormarića, pronašla oproštajno pismo, a prema rukopisu napisao ga je bjegunac, što je potvrdila njegova supruga Milijana.

Paravinja u toj, u jednoj dijelu konfuznoj poruci tvrdi da “nema ništa sa nestankom djevojke u Hrvatskoj, da bježi od '96. godine i nema više snage, a da je pobjegao jer je mislio da ga hoće izručiti Srbiji gdje ne smije "jer zna šta su učinili na Ovčari i Slavoniji”.

Nakon ove poruke, pretpostavilo se da je izvršio samoubistvo, jer su pronađeni i ispresjecani kablovi u kupatilu Rade Vidović, za koje se sumnjalo da je odnio sa sobom.
XS
SM
MD
LG