Dostupni linkovi

Gay paradu u Splitu obezbjeđivaće 400 policajaca


U gay-paradi, koja će se u subotu od 14 do 17 sati održati u središtu Splita, policija očekuje oko 200 sudionika za čiju će se sigurnost brinuti oko 400 pripadnika interventne policije iz osam policijskih uprava, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

"Policija se za taj događaj, koji je procijenjen kao skup visokog rizika, pripremala protekla tri mjeseca. Ništa nećemo prepustiti slučaju", rekao je načelnik Sektora policije Slobodan Marendić i dodao kako su poslovnim i ugostiteljskim objektima koji su na putu kojim će se kretati parada savjetovali da u to vrijeme budu zatvoreni, a kafićima da piće poslužuju u plastičnim čašama kako u slučaju izgreda ne bi bilo uništavanja imovine.

Osim što će u Splitu toga dana biti popriličan broj policajaca u uniformi, ali i u civilu, cijelo će vrijeme paradu snimati nekoliko kamera. Sudionike Parade ponosa, koja se u Splitu održava prvi put, policija će čuvati prije parade te za vrijeme parade i nakon nje, poručila je Policijska uprava.

"Sve ćemo učiniti da spriječimo nerede", dodao je načelnik Marendić.
XS
SM
MD
LG