Dostupni linkovi

Lukšić :Uspjeh Hrvatske ohrabrenje za cijeli region


Crnogorski premijer Igor Lukšić ocijenio je da je uspjeh Hrvatske u okon­čanju procesa pristupnih pre­govora za članstvo u Evropskoj uniji ohrabrenje za cio region i da Crna Gora očekuje da u ok­tobru bude pozitivno ocijenje­na kako bi Evropski savjet za­tim dao zeleno svijetlo za početak pregovora.

"Nakon provjere crnogorskog zakono­davstva pregovori će početi po­glavlje po poglavlje. Koliko će trajati, zavisi od našeg napretka - rekao je premijer u intervjuu koji u današnjem broju objavljuje njemački dnevnik Prese (Die Presse) pod naslovom „Crna Go­ra bi mogla obogatiti DNK Evropske unije".

Na pitanje šta smatra najvećim preprekama na putu Crne Gore, predsjednik Vlade je odgovorio da najvažnijim smatra izgradnju institucija i sistema bez diskrimi­nacije, sive ekonomije, sa malo korupcije i sa adekvatnim instru­mentima za borbu protiv organizovanog kriminala.

Na pitanje da li se njegov pret­hodnik sa dužnosti premijera povukao kako bi „uklonio pre­preku na putu Crne Gore ka EU", ' Igor Lukšić je odgovorio da je Milo Đukanović više od 20 godi­na bio na visokim dužnostima i da je zaključio da je nakon dobijanja statusa kandidata za njega dosta i da treba da odgovornost preuzmu mladi političari.

Na pitanje koliko je Milo Đuka­nović uticajan kao čelnik Demo­kratske partije socijalista Igor Lukšić je odgovorio da smatra da bi Đukanović bio uticajan i kada bi se povukao sa te dužnosti.

Jednostavno zbog svog iskustva i stasa. Sve što bi rekao u javnosti sigurno bi imalo uticaja - rekao je predsjednik crnogorskeVlade.
XS
SM
MD
LG