Dostupni linkovi

Kuči: Kosovo može otvoriti nove teme


Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je u subotu da se Priština protivi sprovođenju bilo kakve ideje o podeli Kosova, kao i da "Srbija treba da bude oprezna kada otvara teme".

"Kosovo je za integraciju u Evropsku uniju, što predstavlja najbolje rešenje ne samo za slobodu, ekonomiju i bezbednost već i za rešenje etničkih problema onih koji su ostali van teritorija matičnih država", rekao je Kuči na konferenciji za novinare u Prištini, odgovarajući na pitanje o mogućnosti podele Kosova.

Kuči je takođe rekao da će kosovske vlasti, u slučaju nastavka istog pristupa Srbije, staviti na sto druge teme koje, kako je rekao, Srbija neće nikad moći zatvoriti.

"Srbija treba da bude oprezna u otvaranju tema. Ako se nastavi ovaj trend, Kosovo će otvoriti teme koje Srbija nikad neće moći zatvoriti i otvoriće teme od kojih će se i buduće generacije u Srbiji stideti. Svi smo mi iskusili genocid koji je vršila Srbija i država koja je vršila genocid nad drugom državom danas da traži opet nešto drugo - više je nego genocid", rekao je Kuči.
XS
SM
MD
LG