Dostupni linkovi

Srbija: Dogovor postignut, traktori povučeni sa puteva


Predstavnici Ministarstva poljoprivrede Srbije i zemljoradnici dogovorili su se na današnjem sastanku u Vladi Srbije da podnošenje zahtjeva za subvencije počne od 1. jula kako bi poljoprivrednici mogli da uplate doprinos Fondu PIO.

Isplata počinje najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva za 30 hektara, a za preostalih 70 /do 100 hektara/ isplata će biti završena do 31. januara 2012. godine, prenose beogradski mediji.

Poljoprivrednici su sinoć odblokirali putne pravce na putevima Vojvodine. Traktori su potpuno povučeni sa puta ka Zrenjaninu preko Čente, iz Opova, Kikinde, Melenaca. Jedino je most kod Pančeva i noćas bio blokiran.

Na ostalim putevima biće dozvoljen prolaz, a ratari kažu da će traktori ostati parkirani pored puta i da će ponovo biti blokade ukoliko se poslije današnjih razgovora u Vladi Srbije ne postigne dogovor oko dinamike isplate.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu kojom se izašlo u susret poljoprivrednicima i subvencije od 14.000 dinara po hektaru proširile na 100 hektara.

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da će prijem zahtjeva poljoprivrednika za subvencije po uredbi početi 15. juna 2011. godine, a isplata novca trajati narednih osam mjeseci.
XS
SM
MD
LG