Dostupni linkovi

Vučurević saslušan u vezi sa optužbama HrvatskeRatni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević saslušan je pred Odeljenjem Višeg suda u Beogradu za ratne zločine u vezi sa optužbama Hrvatske za bombardovanje Dubrovnika, javljaju danas beogradski mediji.

Vučurevića je juče saslušao istražni sudija Milan Dilparić koji će, prema rečima Vučurevićevog branioca Svetozara Vujačića, zapisnik o saslušanju proslediti krivičnom veću Odeljenja za ratne zločine.

Vujačić je kazao agenciji Beta da krivično veće treba da utvrdi da li su ispunjene pretpostavke za izručenje Vučurevića Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini čiji je on državljanin i da se ta odluka može očekivati tokom sledeće nedelje.

Ponovno odlučivanje o ekstradiciji naloženo je nakon što je Apelacioni sud poništio odluku Višeg suda u Šapcu o tome da su se stekli uslovi za izručenje Vučurevića, uz obrazloženje da za to nije nadležan taj već Viši sud u Beogradu.

Vučurević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu u Karakaju, na srpskoj strani, po poternici Hrvatske.

U međuvremenu i BiH je zatražila njegovo izručenje.

Vujačić je naveo da Vučurević ostaje pri svom iskazu navodeći da su optužbe Hrvatske protiv njega neosnovane i da želi da bude izručen BiH i da mu se tamo sudi.
XS
SM
MD
LG