Dostupni linkovi

Ešton stiže u posetu Beogradu i Prištini


Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton dolazi u Beograd i Prištinu da "potvrdi predanost EU evropskoj perspektivi i Srbije i Kosova" i podršku dijalogu Beograd-Priština kao temeljno važnom za otklanjanje prepreka na putu ka EU, saopštio je u sredu njen kabinet u Briselu.

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU sutra će se u Beogradu sastati s predsednikom Borisom Tadićem i Borislavom Stefanovićem, šefom delegacije u pregovorima s Prištinom "u kojem dobre usluge pruža EU", navedeno je u saopštenju.

Ketrin Ešton nosi poruku da je "regionalna saradnja suštinska za tu evropsku perspektivu", da je "dijalog Beograd-Priština od temeljne važnosti za uklanjanje prepreka na putu ka EU", kao i da evropska dvadesetsedmorica žele da ceo Zapadni Balkan napreduje na evropskom putu.

"Mi želimo da se nađu praktična rešenja koja mogu poboljšati svakodnevni život običnih ljudi", ističe se u saopštenju šefice Evropske službe za spoljno delovanje.

Visoka predstavnica EU u petak će se u Prištini sastati s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, predstavnicom Kosova u dijalogu s Beogradom Editom Tahiri, potpredsednikom vlade Bedžetom Pacolijem, šefom diplomatije Enverom Hodžajem i ministarkom za evropske poslove Vljorom Čitaku.
XS
SM
MD
LG