Dostupni linkovi

Obilježen Titov rođendan i Dan mladosti


Ispred Kuće cvijeća u Beogradu danas je u organizaciji Komunističke partije Srbije obilježen 25. maj, službeni rođendan prvog predsjednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita, uz nekoliko stotina njegovih poštovalaca iz cijele bivše države, kao i uz nošenje štafete i polaganje civjeća na njegov grob.

Hrvatsko-slovenačku štafetu posvećenu Titu, koja je prije nekoliko dana krenula iz Umaga ka Beogradu, Hrvatica i Slovenac uručili su njegovom unuku Joški Brozu, koji je i predsjednik Komunističke partije Srbije.

Štafetu bratstva i jedinstva je napravio Slovenac Laško Pavlčnik, inače autor dvije štafete koje su bile uručene Titu za vrijeme njegovog života, a poslali su je Slovenci, Hrvati i istarski Italijani.

Okupljeni su poručili da bratstvo i jedinstvo naroda nekadašnje Jugoslavije nije umrlo, nego postoji i svaki dan je sve veće i da je Titovo vrijeme bilo veliko vrijeme ljubavi i mira u tadašnjoj Jugoslaviji.

Klicano je Titu, bratstvu i jedinstvu, nosile su se Titove slike, zastave Komunističke partije, partizanke kape, pjevane su partizanske pjesme, a govornici i okupljeni su pozivali na ponovno uspostavljanje Jugoslavije i zajednički život.

Među okupljenima su bili poštovaoci Titovog lika i djela iz svih bivših jugoslovenskih republika, ali i poštovaoci Tita iz Kube, iz Libije, nošene su majice sa likom Tita, prodavane njegove knjige, značke sa njegovim likom, dijeljen list "Komunist" sa naslovnicom na kojoj je pisalo "Ustaj radniče".
XS
SM
MD
LG