Dostupni linkovi

Lukšić:Srbija ne prihvata crnogorsku samostalnost



Predsjednik Vlade Igor Lukšić ocijenio je da Srbija „ne prihvata okolnosti da Crna Gora može sama da donosi od­luke koje se možda u ovom tre­nutku ne poklapaju s onim što je odgovor na pojedina pitanja iz Beograda".

Moramo prihvatiti okolnost da smo ravnopravni bez obzira na okolnost što je Srbija znatno ve­ća i ekonomski moćnija zemlja. Samo ako stvar postavimo partnerski možemo mnoga pitanja riješiti - odgovorio je premijer Lukšić Televiziji B92 na pitanje da li podržava stavove predsjed­nika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića u vezi sa Srbijom, odnosno, kako je nave­deno u pitanju, „da li dijeli stav prethodnika da su na sceni i dalje velikosrpske tendencije".

Predsjednik Vlade je rekao da smatra greškom nekih politič­kih partija iz Srbije što nijesu poslale svoje predstavnike na Kongres DPS-a. Na ponovljeno pitanje „dali dijeli stav Đukano­vića" da je problem u Srbiji, pre­mijer Lukšić je odgovorio:

"Ja ga sasvim sigurno ne vidim u Crnoj Gori".

A vidite li ga u Srbiji - glasilo je naredno pitanje. Premijer je od­govorio da se u Srbiji ,,i dalje for­siraju određene teme da se i da­lje po pojedinim pitanjima ne prihvata da Crna Gora može da gradi svoj stav i svoju budućnost na način koji je očigledno druga­čiji od onoga kako se na te stvari gleda u Beogradu - rekao je pre­mijer. To vidite na nivou vlasti, na nivou premijera - pitala je Televizija B92.

Ja to, nažalost, osjećam jer imam prilike da često gledam vaš program. To se osjeća i kroz vijesti koje vi plasirate - rekao je premijer Lukšić za Televiziju B92.
XS
SM
MD
LG