Dostupni linkovi

Obezbeđenje izbacilo dvojicu poslanika iz Sabora HrvatskeObezbeđenje u Saboru Hrvatske izbacilo je danas dvojicu poslanika iz skupštinske dvorane pošto su se verbalno sukobili s potpredsednikom parlamenta Vladimirom Šeksom.

Reč je o poslanicima Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSB) Dinku Buriću i Zoranu Vinkoviću, kojima ovo nije prvi sukob s funkcionerom vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Sabora.

Prvi je iz saborske dvorane izbačen Burić koji je tokom rasprave o pročišćenom tekstu Ustava pozvao danas predsedavajućeg Šeksa da se povuče iz politike, jer, kako je naveo, nanosi štetu i sebi i narodu, a zatim je potpredsedniku Sabora rekao da mu "nije dosta ambulatno, već da će mu trebati i stacionarno lečenje".

Budući da mu je ranije izrekao opomenu s oduzimanjem reči, Šeks je posle te uvrede pozvao saborsku stražu koja je Burića izvela iz dvorane.

HDSB je stranka Branimira Glavaša koji u BiH izdržava zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991.
XS
SM
MD
LG