Dostupni linkovi

Obama odlikovao članove tima koji je obezglavio Al Kaidu


Američki predsjednik Barak Obama izjavio je danas da su SAD, smrću Osame Bin Ladena, "obezglavile" terrorističku mrežu Al Kaida i da će ona biti pobijeđena.

"Obezglavili smo Al Kaidu i na kraju ćemo je pobijediti", rekao je Obama, obraćajući se vojnicima u vojnoj bazi Fort Kembel, u državi Kentaki, nakon što se sastao sa pripadnicima elitne mornaričke jedinice "foke" koji su učestvovali u akciji u kojoj je u ponedjeljak ubijen Bin Laden.

Prema riječima jednog zvaničnika Bijele kuće, Obama je odlikovao članove tima koji je izveo operaciju.

Sa Obamom tu vojnu bazu je posjetio i potpredsjednik SAD Džo Bajden.Obama i Bajden su se sastali sa svim pripadnicima tima koji je izveo operaciju, i svakom pojedinačno izrazili zahvalnost i pozdravili ga, dodao je taj zvaničnik.

"Dobro obavljen posao", rekao je američki predsjednik povodom akcije u Pakistanu u kojoj je ubijen najtraženiji čovek svijeta, Osama bin Laden, čija je mreža odgovorna za terorističke napade 11. septembra 2001. u SAD, ali i za niz drugih napada širom svijeta.

Jedinica "foke" (SEALs) američke vojske obučena je za dejstva na zemlji, u moru, vazduhu i vodeća je jedinica za specijalne operacije.
XS
SM
MD
LG