Dostupni linkovi

Hrvatska Vlada demantuje da je Šeks koordinator za Poglavlje o pravosuđu


Pregovore o pristupanju Evropskoj uniji vodi i koordinira Vlada Republike Hrvatske, te su netačne informacije da će Vladimir Šeks biti koordinator za pregovore o Poglavlju 23, saopštio je danas vladin Ured za odnose s javnošću, reagujući na navode u meidjima da će Šeks biti koordinator u pregovorima.

"Radi istinitog i potpunog informiranja javnosti, napominjemo kako nije točno da je Vladimir Šeks imenovan za koordinatora za završetak pregovora o Poglavlju 23. Netačna je i tvrdnja da će Šeks imati zadatak koordiniranja ministarstava u ostvarivanju aktivnosti vezanih uz završetak pregovora. Pregovore o pristupanju Evropskoj uniji vodi i koordinira Vlada Hrvatske", stoji u saopštenju.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sistem te član i zamjenik predsjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o ulasku u EU ,Vladimir Šeks u izjavi za "Vjesnik" također je demantovao pisanje "Novog lista" da ga je premijerka Jadranka Kosor imenovala koordinatorom provođenja akcionog plana za završetak pregovora u poglavlju 23 - Pravosuđe i temeljna prava.
XS
SM
MD
LG