Dostupni linkovi

Ambasada SAD: Prihvatamo da će oba HDZ-a biti opozicija


Ambasada SAD prihvata činjenicu da će HDZ 1990 i HDZ BiH biti u opoziciji i izražava žaljenje što stranke nisu bile u stanju postići dogovor o formiranju široke koalicije u Federaciji BiH (FBiH), saopšteno je iz ove Ambasade.

"Podstičemo sve stranke da što prije postignu dogovor o širokoj koaliciji na državnom nivou koja će moći provoditi reforme neophodne da bi BiH napredovala na putu evroatlantskih integracija i osigurala ekonomski prosperitet, regionalnu sigurnost, kao i odgovorno upravljanje zasnovano na demokratskim principima", istakli su u Ambasadi SAD.

Izraženo je očekivanje da će se nova Vlada FBiH pozabaviti hitnim pitanjima koja se nalaze pred njom i da će raditi u interesu svih građana Federacije BiH.

"Ambasada SAD bila je zahvalna Kancelariji visokog predstavnika i snažno je podržavala njegova nastojanja da pomogne političkim strankama da postignu dogovor o formiranju vlasti nakon više od pet mjeseci od izbora", navode iz američke Ambasade komentarišući jučerašnje formiranje vlasti u FBiH i buduće uspostavljanje vlasti na nivou BiH..
XS
SM
MD
LG