Dostupni linkovi

Marović saslušan, poručio da su osumnjičeni nevini


Potpredsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Svetozar Marović izjavio je danas nakon svedočenja u slučaju Zavala da su osumnjičeni nevini i da ima povjerenja u crnogrske pravosudne organe.

"Svjedočio sam o nevinosti ljudi koji se nalaze u pritvoru i siguran sam da se i tužilaštvo trudi da afrimiše princip da nevinost ne treba braniti nego krivicu dokazivati", rekao je Marović novinarima nakon svjedočenja.

Marović nije mogao da saopšti detalje svjedočenja zbog tajnosti istrage, ali je kazao da u Crnoj Gori ne postoji politički pritisak na pravosuđe od strane vlasti i državnih organa. Međutim, ocijenio je da se pravosudni organi nalaze pod pritiskom jednog drugog dijela javnosti koji je suprotan vlasti i režimu, ne želeći da kaže koji je to dio javnosti.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) je pre tri godine podnijela krivičnu prijavu protiv Marovića zbog sumnje da je umiješan u nelegalnu gradnju u Zavali.

Marovićev brat Dragan, potpredsednik budvanske opštine, gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i njihovi saradnici od kraja decembra su u pritvoru zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj u slučaju nelegalne gradnje na Zavali.

Osumnjičenima u slučaju Zavala pritvor ističe 24. marta.
XS
SM
MD
LG