Dostupni linkovi

Tužilaštvo BIH ne može otkriti imena obuhvaćena istragom za Dobrovoljačku


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ne može otkrivati detalje istrage o slučaju "Dobrovoljačka ulica" iz 1992. godine, pa tako ni imena lica obuhvaćenih istragom, rekao je danas Srni portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

"Tužilaštvo vodi istragu o ovom slučaju", podsjetio je Grubešić, dodavši da ne može govoriti o detaljima.

On nije mogao reći da li je istragom obuhvaćen zamjenik komandanta specijalne jedinice MUP-a RBiH Zoran Čegar koji je sinoć javno izjavio da je u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine počinjen ratni zločin.

Čegar je, gostujući na sarajevskoj TV 1, rekao da i da zna i za veće zločine počinjene u Sarajevu, nego što je onaj u Dobrovoljačkoj.

Čegar, je 1992. godine kao zamjenik komandanta specijalne jedinice MUP-a RBiH bio učesnik događanja u Dobrovoljačkoj ulici.

Bivši general Armije RBiH Jovan Divjak uhapšen je 3. marta u Beču na zahtjev Srbije, koja ga optužuje da je odgovoran za napad na kolonu JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu .Generala Divjaka je sud u Austriji pustio da se brani sa slobode u ekstradicionom postupku.

Zbog zločina u Dobrovoljačkoj ulici, 1. marta prošle godine na londonskom aerodromu bio je uhapšen i član ratnog Predsjedništva RBiH Ejup Ganić, koji je potom oslobođen.
XS
SM
MD
LG