Dostupni linkovi

Hrvatska: seljaci ponovno blokirali cesteJužnu vinkovačku obilaznicu kod Jarmine, državne ceste kod Gradišta i Bošnjaka na županjskom području te Ilače nedaleko od Tovarnika, od jutros u 7 sati traktorima su ponovno blokirali nezadovoljni seljaci, okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka.

Prema riječima predsjednika sindikata Tomislava Pokrovca, ponovno su blokirane i prometnice u Virovitičko-podravskoj županiji. Kaže da će blokirati ceste "sve dok im se netko iz Vlade ne javi i ne ponudi razgovor".

Pokrovac je podsjetio kako nezadovoljni seljaci traže da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu od 4 kune kao i da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.

S prosvjedima u Vukovarsko-srijemskoj županiji seljaci su započeli u petak kod Jarmine, Gradišta i Ilače upozoravajućom dvosatnom a zatim i trajnom blokadom prometnica.

XS
SM
MD
LG