Dostupni linkovi

Josipović počeo konsultacije s liderima stranakaPredsednik Hrvatske Ivo Josipović počeo je jutros konsultacije s predsednicima parlamentarnih stranaka o izborima, referendumu o ulasku u EU, protestima, kao i ekonomskoj krizi.

Predsednik Hrvatske je juče izjavio da je sve stranke pozvao na razgovore zbog stabilnosti države koja nema alternativu.

I premijerka Jadranka Kosor održala je u četvrtak konsultacije o završetku pristupnih pregovora s EU, ali su joj se od opozicionih stranaka odazvali jedino predsednici desničarskih stranaka Hrvatska stranka prava i Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje.

Predsednici najjačih opozicionih partija, među njima i najača SDP, odbili su da dođu kod premijerke, već su tražili da im se ona prvo obrati u Saboru i objasni optužbe na račun Hrvatske demokratske zajednice, ali i optužbe portparola Vlade da je deo opozicije odgovoran za nedavno nasilje na protestima u Zagrebu.

Opozicija takođe traži od premijerke datum parlamentarnih izbora čiji je redovni termin krajem ove ili početkom iduće godine.
XS
SM
MD
LG