Dostupni linkovi

Roćen:Strategija Srbije ne može ugroziti Crnu Goru


Strategija srbijanske Vlade ničim ne može ugroziti Crnu Goru, ali može štetiti Srbiji, ocijenio je danas crnogorski ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Milan Roćen.

Vlada Srbije usvojila je krajem januara Strategiju očuvanja i jačanja odnosa matične države i Srba u regionu, u kojoj se traži da Srbi budu označeni kao konstitutivni narod u Crnoj Gori

»Mnogo će biti bolje Srbima u Srbiji i bilo gdje oni živjeli, u Crnoj Gori ili negdje drugo, ako se neko sjeti jednog dana da u Srbiji donese strategiju o položaju i napretku srpskog naroda u Srbiji«, rekao je Roćen na tribini o aktivnostima Crne Gore u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

»Možemo relaksirati naše prijatelje u Beogradu, imaju oni o čemu i kome brinuti, da ne brinu o Srbima u Crnoj Gori, jer mi ovdje ne gradimo nacionalne države, već građansko društvo moderne evropske profilacije u kom su svi ravnopravni, i Crnogorci, Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Muslimani, Albanci – svi«, poručio je Roćen.

»Sad će pet godina od obnove državnosti, mi smo sve vrijeme imali toliko šansi da zaoštrimo odnose sa Srbijom i nikad to nijesmo uradili, jer nam ne odgovara«, naveo je Roćen. »Nama odgovara stabilna moderna demokratska razvijena Srbija«.
XS
SM
MD
LG