Dostupni linkovi

Kosovo:Srbin osumnjičen za ubistvo albanskog dječaka oslobođen optužbi


Živojin Stojković pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Gnjilanu gdje je proveo dva dana kao osumnjičeni za ubistvo albanskog dječaka.

Istovremeno, kosovska policija nastavila je akciju otkrivanja ubistva četrnaestogodišnjeg dečaka iz Ugljara.

Stojković je rekao da ga je policija oslobodila uz obrazloženje "da je bio lažno osumnjičen", a da se nastavlja istraga da bi se otkrio ubica dečaka.

"Izjavama koje sam dao u policiji, i izjavama svjedoka koji su potvrdili da sam cijelu subotu, kada je ubijen albanski dečak, proveo u kući, uz mnoštvo svjedoka koji su mogli da potvrde moje kretanje, dokazao sam da sam bio lažno optužen i da sa ubistvom albanskog dečaka nemam nikakve veze", rekao je Stojković.

On je naveo da su ga policija i službenici Okružnog zatvora u Gnjilanu svakodnevno ispitivali, ali da nije bilo maltretiranja, niti upotrebe sile.

Specijalne jedinice Kosovske policije "Rosa" pretresli su u ponedeljak i još nekoliko kuća u Pasjanu, kako se pretpostavlja u nastavku istrage oko ubistva dečaka. Niko nije priveden.

Pasjane je jedno od najvećih sela u Kosovskom pomoravlju koje nastanjuju Srbi, a od Gnjilana je udaljeno nekoliko kilometara.
XS
SM
MD
LG