Dostupni linkovi

Zagreb:Demonstranti flašom gađali portparola Vlade


Oko 10.000 demonstranata, okupljenih putem društvene mreže Facebook sa zahtjevom za smjenu vlade hrvatske premijerke Jadranke Kosor, i u petak uveče je protestovalo u Zagrebu, a ovaj najmasovniji protest do sada obilježio je i incident kada su bacili bocu piva na portparola Vlade Mladena Pavića.

U Vukovarskoj ulici demonstranti su Pavića primijetili kako prolazi u automobilu, okružili ga, a kada je spustio prozor ispljuvali su ga i bacili na njega bocu piva.

Međutim, drugi učesnici protesta su smirili situaciju, oslobodili Paviću prolaz i pustili ga da prođe, prenose hrvatski mediji.

Demonstranti su, kao i na ranijim protestima, pokušali da dođu do sjedišta hrvatske vlade na Markovom trgu, gdje su zakonom zabranjena protestna okupljanja, ali ih je u tome spriječila policija. Oni su se potom uputili ka sjedištu vladajućeg HDZ-a.

Jedan od organizatora protesta Ivan Pernar je na početku skupa na Cvjetnom trgu oštro kritikovao vladu Jadranke Kosor, ali i stranke opozicije, optuživši ih da već 20 godina rade na "samopromociji".
XS
SM
MD
LG