Dostupni linkovi

Purda pušten iz pritvora


Hrvatski branitelj Tihomir Purda, koji je pušten u četvrtak u kasnim poslijepodnevnim satima iz ekstradicijskog pritvora u Zenici, kazao je odmah po izlasku iz pritvora kako je sretan što je na slobodi i da jedva čeka vidjeti svoju porodicu.

"Sretan sam i jedva čekam da vidim svoju djecu", kazao je Purda neposredno nakon što je nešto prije 18 sati pušten iz zatvora u Zenici gdje se od 5. januara nalazio u ekstradicijskom pritvoru određenom jer je Srbija za njim raspisala međunarodnu potjernicu pod sumnjom da je počinio ratne zločine.

"Dani koje sam proveo u zatvoru u Zenici bili su ispunjeni neizvjesnošću, jer doista nisam znao kako će sve ovo završiti", kazao je Purda Hini u ekskluzivnom razgovoru telefonom neposredno nakon što je napustio zenički zatvor. "Vjerovao sam ipak našoj vladi i sad sam sretan i presretan", kazao je Purda.

Dodao je kako mu je bilo veoma važno da je njegovo ime gotovo svakodnevno bilo u medijima i da mu je to bio dokaz kako nije zaboravljen. Potvrdio je kako se tokom boravka u Zenici s njim korektno postupalo i da na to nema nikakvih primjedbi.
XS
SM
MD
LG