Dostupni linkovi

Lukšić od sjutra u dvodnevnoj posjeti Briselu


Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić počinje sutra dvodnevnu posjetu Briselu, gdje će razgovarati sa najvišim zvaničnicima EU i NATO.

Lukšić će sutra razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Andersom Fogom Rasmusenom, predsjednicima Savjeta Evrope i Evropske komisije Hermanom Van Rompejom i Žozeom Manuelom Barozom i sa predsjednikom Vlade Belgije Ivom Letermom.

Iz crnogorske Vlade saopšteno je da će Lukšić u Briselu imati i radni ručak sa ambasadorima zemalja članica NATO-a, čiji je organizator Misija Slovenije, u svojstvu kontakt amabasade za saradnju Crne Gore sa tom organizacijom.

Lukšić će se u petak, 4. marta, sastati sa komesarom za proširenje i susjedsku politiku Štefanom Fileom.

"Posjeta Briselu biće prilika da se ukaže na dostignuća Crne Gore na putu integracija u evropske i evro-atlantske strukture, kao najvažnijim strateškim prioritetima Vlade", dodaje se u saopštenju.

Lukšić će sagovornike upoznati sa dešavanjima na ekonomskom i političkom planu u Crnoj Gori i aktivnostima na sprovođenju Akcionog plana za ispunjavanje preporuka Evropske komisije, kao i budućim koracima u pogledu evro-atlantskih integracija koje predstavljaju preduslov za stabilnost i bezbjednost države i regiona.

Lukšiću je ovo prva zvanična posjeta od stupanja na dužnost crnogorskog premijera.
XS
SM
MD
LG