Dostupni linkovi

Crnogorska policija zabranila protest Facebook grupe


Crnogorska policija ne dozvoljava protest zakazan za 21. mart pred Skupštinom Crne Gore.

Kako je objavljeno na Facebook stranici "Uličnim protestima protiv mafije", Uprava policije je nakon razgovora sa Robertom Velaševićem, predsjednikom NVO "Libertas" i predstavnikom Facebook grupe građana "Uličnim protestima protiv mafije" koja se pojavljuje kao organizator pomenutog protesta, saopštila da neće dozvoliti održavanje ovog skupa, prenosi portal IN4S.

Velašević je ocijenio da je to odluka iz vrha vlasti Crne Gore iz razloga straha određenih ljudi od sopstvenog naroda.

"Informisali smo građanstvo preko medija da se radi o jednosatnom protestu protiv katastrofalno lošeg standarda stanovništva, netransparentnih privatizacija, kao i kriminogenog karaktera crnogorskoga režima čiji su eksponenti sve bogatiji dok glad kuca na vratima crnogorskih građana", saopštili su organizatori.

U komentarima na pomenutoj Facebook grupi, građani koji podržavaju proteste ističu da je ovakva sugestija proizašla iz straha vlasti od građana i da je to "još jedan dokaz da je u Crnoj Gori totalitarni režim".

Organizatori će odlučiti da li će promijeniti mjesto protestnog okupljanja, ili će se bez obzira na odgovor Uprave policije građani 21. marta okupiti pred zgradom Skupštine u Podgorici.
XS
SM
MD
LG