Dostupni linkovi

U Ljubljani regionalna konferencija o sigurnostiU Ljubljani je jučer popodne započela regionalna konferencija posvećena jačanju suradnje na području unutarnjih poslova, policijske suradnje i sigurnosti granica. Konferenciji prisustvuju ministri unutarnjih poslova i resorni dužnosnici iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Moldavije.

U uvodu konferencije slovenska ministrica za unutarnje poslove Katarina Kresal govorila je s kolegama iz cijele regije o planu formiranja zajedničkih istražiteljskih skupina više zemalja u regiji za borbu protiv trgovine ljudima.

U današnjem dijelu konferencije, koji će se održati uz suorganizaciju slovenskog ministarstva unutarnjih poslova i Centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga iz Ženeve, razmotrit će se u prvom redu pitanja vezana uz sigurnost granica u regiji.

Uz to, razmijenit će se informacije i novosti na području politike u pravosuđu, unutarnjim poslovima, te analizirati dosadašnji uspjesi policijske suradnje u regiji na osnovi postojeće konvencije o suradnji.
XS
SM
MD
LG