Dostupni linkovi

U Perućcu identifikovana tijela dva putnika oteta u Štrpcima


Među skeletnim ostacima pronađenim u Perućcu nalaze se i ostaci dva putnika oteta u
Štrpcima u februaru 1993. godine, izjavio je danas predsjednik komisije Vlade Srbije za nestale Veljko Odalović.

"Identifikovana su dva putnika oteta u štrpcima - Rasim Ćorić iz Prijepolja i Jusuf Rastoder iz Berana", rekao je Odalović u Prijepolju na konferenciji za novinare i dodao da se uskoro može očekivati i rasvetljavanje sudbine stotinak nestalih.

Prema Odalovićevim rečima, njihovi posmrtni ostaci su bili među 11 identifikovanih skeletnih ostataka pronađenih ljetos prilikom pretraživanja jezera Perućac.

"Pretraga jezera obavljena je i na bosanskoj strani i prema informacijama antropologa i forenzičara treba očekivati razrješenje sudbine za stotinak lica koja su do sada smatrana nestalim," kazao je on.

Iz voza na relaciji Beograd-Bar 27. februara 1993. godine grupa snage bosanskih Srba, koje je predvodio haški optuženik Milan Lukić, otela je 18 Muslimana i jednog Hrvata.

Poslije toga, putnici iz voza su vezani žicom, ubačeni u kamion, odvezeni u pravcu Višegrada i likvidirani nedaleko od Drine.

Zajedno sa zamjenikom specijalnog tužioca za ratne zločine Dragoljubom Stankovićem, Odalović se u Prijepolju sreo i sa porodicama devet putnika sa teritorije ove opštine koji su oteti u Štrpcima pre 18 godina.

XS
SM
MD
LG