Dostupni linkovi

Zovak ispitan zbog izjava o Šeksu


Osječko-baranjska policija obavila je jutros informativni razgovor sa hrvatskim dobrovoljcem Ivanom Zovakom koji je najavio podizanje krivične prijave protiv potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa zbog ratnog zločina u Mirkovcima kada je poginulo deset pripadnika Zbora narodne garde.

Iz policijske Uprave Osječko-baranjske potvrdili su da je razgovor obavljen da bi bila utvrđena vjerodostojnost izjava koje je Zovak juče dao hrvatskom portalu "Index".

Zovak je rekao da je tu priliku iskoristio da policiji preda prijavu protiv Šeksa."Predao sam krivičnu prijavu kao i neke od dokaza i materijala koje sam posjedovao. Uštedjeli su mi dvanaest kuna. Umjesto da šaljem prijavu, samo sam im predao", rekao je Zovak.

Zovak, koji je 1991. godine bio predsjednik tadašnje Skupštine opštine Županja, juče je rekao da se na ovaj korak odlučio, jer se o pogibiji pripadnika Zengi ćuti već dvadeset godina, kao i da su akteri ove priče već pokušali da ga ubiju.

On tvrdi da je Šeks 1991. godine, kao predsjednik Kriznog štaba Slavonije i Baranje, obavijestio neprijateljsku stranu o napadu Zengi, zbog čega je poginulo deset pripadnika hrvatske vojske.

Hrvatsko Državno odvjetništvo je prije dva dana oslobodilo Šeksa optužnice za zločine u Osijeku.
XS
SM
MD
LG