Dostupni linkovi

Protesti u Zagrebu organizovani preko Fejsbuka



Oko 200 demonstranata okupilo se danas u centru Zagreba na antivladinom protestu koji je organizovan preko društvene mreže Fejsbuk (Facebook).

Postavljanjem metalnih ograda u svim okolnim ulicama, policija je sprečila demonostrante da dodju do sedišta vlade na Markovom trgu na kojem su Zakonom o javnom redu iz 2005. zabranjena protestna okupljanja.

Inicijator protesta Ivan Pernar priveden je kada je pokušao da probije policijsku barikadu na Gornjem gradu, a nakon toga i još dve osobe.

Tražeći ostavku vlade, protestna kolona u kojoj su bili većinom mlađi ljudi, krenula je s glavnog zagrebačkog Trga bana Jelačića do sedišta vlade uzvikujući "Mafija i lopovi", "HDZ lopovi", "Jaco odlazi", "Jaco, mi smo gladni, želimo jesti".

Antivladin protest organizovao je Savez za promene na inicijativu Ivana Pernara (26) koji je na sebe skrenuo pažnju kada je, zajedno s još dve osobe, nedavno protestovao ispred vlade tražeći njenu ostavku.

U obraćanju okupljenima, Pernar je rekao da se pored ostavke vlade traži i nacionalizacija banaka u stranom vlasništvu, prestanak zastrašivanja novim haračima i prestanak vladavine birokrata.
XS
SM
MD
LG