Dostupni linkovi

Cvetkovića dočekao protest u Sofiji


Premijer Srbije Mirko Cvetković počeo je dvodnevnu posetu Bugarskoj razgovorom s kolegom Bojkom Borisovim. Premijera dočekali protesti desničara.

Kako je javila agencija Fokus, za vrijeme sastanka Cvetkovića i Borisova, na trgu ispred bugarske skupštine protestovalo je oko 200 građana koji se protive poseti srpskog premijera.

Stranka VMRO koja je zajedno s partijom Ataka učestovala u protestu, traži od Cvetkovića da se izvini zbog toga što su 18. februatra srpske vlasti zaustavile bugarske državljane koji su krenuli u Bosilegrad na obeležavanje 138. godišnjice smrti bugarskog revolucionara Vasila Levskog.

Bugarska je uručila i protestnu notu ambasadoru Srbije u Sofiji Aleksandru Crkvenjakovu zbog zabrane skupa u Bosilegradu.

Na protestu u Sofiji danas je poručeno da Srbija ne bi trebalo da postane članica EU dok se ne ukine diskriminatornu politiku prema Bugarima u Srbiji.

Cvetković će sutra učestvoati na Poslovnom forumu Bugarska-Srbija posle čega će razgovarati s predsjednicom bugarskog parlamenta Ceckom Cačevom.
XS
SM
MD
LG