Dostupni linkovi

MANS: I Lukšić zarobljen privatnim interesimaPodgorička nevladina organizacija Mrezza za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ocenila je da je i novi crnogorski premijer Igor Lukšić "zarobljenik" privatnih interesa, što je, kako je saopšteno, pokazala ocena Vlade Crne Gore o tome da je tenderski postupak o zakupu uvale Valdanos zakonit i da pri tom nisu oštećeni interesi države.

Vlada je juče ponovo razmotrila tenderski postupak za Valdanos, posle visse krtitika u javnosti da postupak nije sproveden u skladu sa zakonom, kao i da britanska kompanija "Kjubus Luks" (Cubus Lux) nije kredibilni zakupac, i zaključila je da u vezi sa tim nije povređen zakon, niti su ugroženi državni interesi.

MANS u današnjem saopštenju opet tvrdi da dokumentacija kojom raspolaže potvrđuje da "Kjubus Luks" nije mogla biti prvorangirani ponuđač u pomenutom tenderskom postupku.

Prema oceni MANS-a, Lukšić je upravo na tom primeru pokazao da "nema snage da se odupre privatnim interesima koji su zarobili ovaj proces".
XS
SM
MD
LG