Dostupni linkovi

Alkalaj istakao značaj angažmana SAD u regionu


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj i američki kongresmen Eliot Engel razgovarali su o spoljnopolitičkim prioritetima BiH i stepenu njihove realizacije, te procesu pristupanja BiH NATO-u, pri čemu je istaknut značaj NATO-a za stabilnost cijelog regiona.

Alkalaj je upoznao Engela o procesu formiranja vlasti u BiH nakon oktobarskih opštih izbora, kao i sa ekonomskom situacijom u zemlji, naglasivši da ekonomija BiH pokazuje ohrabrujuće znakove oporavka od posljedica svjetske ekonomske krize.

Na sastanku je bilo riječi i o pripremama za učešće privrednika iz BiH na poslovnom samitu koji će biti održan u Baltimoru - saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Sagovornici su se saglasili o značaju angažmana SAD u regionu, a kongresmen Engel je istakao da će kao član Komiteta za inostrane poslove biti vrlo aktivan kada je riječ o BiH.

Alkalaj se juče sastao i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Filipom Gordonom i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Tomasom Kantrimenom.
XS
SM
MD
LG