Dostupni linkovi

U Sloveniji priveden najbogatiji privrednik


Slovenačka policija počela je opsežnu kriminalističku istragu o poslovanju preduzeća Tuš, a prema informacijama medija, na ispitivanju je zadržan i vlasnik te firme i najbogatiji Slovenac, Mirko Tuš.

U istrazi o poslovanju Tuša, jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Sloveniji, do sada je obavljeno oko deset kućnih pretraga, a u istrazi učestvuje oko 60 kriminalističkih inspektora na području cijele države.

Policija je privremeno zadržala pet osoba koje se ispituju u vezi s privrednim kriminalom i sumnjama u korupciju, ali nije željela da potvrdi navode medija da je među uhapšenima i vlasnik Tuša.

Slovenački mediji, pozivajući se na neslužbene informacije, navode da je istraga fokusirana na sumnje o tome kako je preduzeće prije nekoliko godina bez javnog konkursa dobilo licencu za mobilnu telefoniju i tako spektar poslovnih aktivnosti proširilo na telekomunikacije.

Tuš, prema listi revije Menadžer /Manager/ i dalje nosi titulu najbogatijeg Slovenca, a vrijednost njegove imovine procijenjena je na 196 miliona eura.
XS
SM
MD
LG