Dostupni linkovi

PZP podnio krivičnu prijavu protiv Đukanovića i Berluskonija


Pokret za promjene saopštio je danas da je zbog jednog posla u privatizaciji, podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i predsjednik Vlade Italije Silvija Berluskonija, kao i protiv još sedam osoba.

Prijave su podnijete zbog sumnje da su zloupotrijebili ovlašćenja da bi se pri privatizaciji crnogorske elektro-eneregetske kompanije, italijanskim interesnim grupama omogućilo preuzimanje energetskog sektora Crne Gore.

Lider PzP Nebojša Medojević je na konferenciji za novinare ocijenio da taj posao "ima sve elemente veleizdaje" i najavio da će pozvati građane na proteste ukoliko izostane reakcije državnih organa.

PzP u prijavi tereti bivšeg premijera Đukanovića, premijera Italije Berluskonija, potpredsjednika crnogorske vlade Vujicu Lazovića, bivše ministre Branimira Gvozdenovića i Branka Vujovića, za organizovani kriminal sa međunarodnim elementima.

Đukanović i Berlsukoni su, kako smatra PzP, zloupotrebom ovlašćenja i službenog položaja pribavili imovinsku korist italijanskim kompanijama A2A i Terna na štetu Elektroprivrede Crne Gore, Crnogorskog elektroprenosnog sistema, države i građana.

PzP traži hitnu istragu jer su osumnjičeni "proizveli materijanu štetu" koja u naredne četiri godine može iznositi više od 100 miliona eura godišnje.
XS
SM
MD
LG