Dostupni linkovi

Hilari Klinton čestitala Dan državnosti Srbije



Američka državna sekretarka Hilari Klinton (Hillary Clinton) čestitala je narodu Srbije praznik državnosti i istakla podršku SAD njegovim naporima ka evropskim integracijama.

“U ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD, čestitam narodu Srbije nacionalni praznik - 15. februar", navodi se u čestitki Hilari Klinton.

Prema njenim rečima, Srbija nastavlja da čini značajne korake ka integracijama u EU, i SAD snažno podržavaju taj napor.

„Dok proslavljate nacionalni praznik, znajte da SAD stoje uz vas kao partner i prijatelj. Iščekujem da nastavimo da zajedno radimo na izgradnji svetlije budućnosti”, navodi se u čestitki Hilari Klinton.

Ona je podsetila da je tokom posete Srbiji u oktobru prošle godine, u susretima sa liderima civilnog društva, političkim liderima, novinarima i aktivistima, imala prilike da se iz prve ruke uveri u ogromne potencijale Srbije.

Klintonova ističe da kao konstruktivan sused i partner, Srbija, ima mnogo da doprinese zapadnom Balkanu i Evropi u celini.

Ona je navela da se partnerstvo SAD i Srbije zasniva na uzajamnom poštovanju i da je izgrađeno na više od 100 godina odnosa između naroda i vlada.
XS
SM
MD
LG