Dostupni linkovi

Italija: Uhapšena grupa srpsko-crnogorskih kriminalaca


Četiri crnogorska i jedan srpski državljanin uhapšeni su u Italiji zbog sumnje da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili najmanje osam krađa u više italijanskih gradova, javljaju crnogorski mediji.

Crnogorci Željko Dinović (24), Nenad Ljumović (29), Marko Janković (27) i Srđan Ubović (45), te državljanin Srbije Anton Donović (40) terete se za krađe butika, modnih i sportskih radnji i prodavnica naočara iz kojih su, prema procjenama policije, odnijeli robu u vrijednosti od 500.000 evra.

Policija smatra da je vođa ove razbojničke grupe Srđan Ubović, koji je uhapšen nešto ranije u Firenci, gdje je smješten u zatvor, dok su ostala četvorica nalaze u zatvoru u Milanu.

Italijanska policije je ovoj kriminalnoj grupi počela ulaziti u trag nakon što su u novembru 2010. godine pokušali da opljačkaju prodavnicu sportske opreme u blizini Milana, a istraga je kulminirala sredinom ove sedmice hapšenjima Dinovića, Ljumovića, Jankovića i Donovića, koji je neposredno prije privođenja opljačkali parfimeriju u gradiću Traversotolo u blizini Parme.

Za Ubovića se smatra da je koordinisao kriminalnu bandu i sa crnogorske strane, a istraga navodi da su razbojnici ukradeni plijen slali u Crnu Goru gdje je ista preprodavana.

Pretpostavlja se da je roba slata ekspresnom poštom, te da kuriri nisu bili svjesni da se radi o pošiljkama ukradene robe.
XS
SM
MD
LG