Dostupni linkovi

Mubarak napustio Kairo?Egipatski predsednik Hosni Mubarak napustio je Kairo s porodicom, izjavio je jedan neimenovani izvor blizak egipatskoj vladi agenciji AFP, a preneli su još neki mediji.
Televizija Al Arabija je javila da je Mubarak otputovao u Šarm El Šeik, gde ima letnju rezidenciju.

Egipatski predsednik sinoć je u obraćanju naciji saopštio da je većinu ovlašćenja preneo na potpredsednika Omara Sulejmana.

Egipatska vojska podržala je danas Mubarakovu odluku da ne podnese ostavku, a građani su se okupili na Trgu Tahrir, pred predsedničkom palatom i drugim simbolima režima tražeći da predsednik odmah ode.

Vojska je saopštila da podržava Mubarakov plan za prenošenje ovlašćenja na potpredsednika Omara Sulejmana, miran prenos vlasti i održavanje slobodnih i fer predsedničkih izbora u septembru.

U saopštenju vojske takođe se navodi da će vanredno stanje, uvedeno kada je Mubarak došao na vlast 1981. godine, biti ukinuto "kada bezbednosna situacija dozvoli".

Izraelski poslanik Binjamin Ben Eliezer danas je rekao mu je Mubarak u telefonskom razgovoru u četvrtak uveče, neposredno pre televizijskog obrachanja, kazao da traži "častan izlaz" iz nastale situacije.

"On zna da je gotovo, da je to kraj njegovog puta. Rekao mi je samo da traži izlaz", rekao je Eliezer izraelskom vojnom radiju.
XS
SM
MD
LG