Dostupni linkovi

Dodik kaže da Srbima pripadaju četri mjesta u Savjetu ministara BIH


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da Srbima pripadaju četiri ministarska mjesta u Savjetu ministara BiH, među kojima i mjesto ministra inostranih poslova.

"Kada nas pozovu i kažu da četiri mjesta stoje na raspolaganju Srbima, mi iz SDS-a i SNSD-a ćemo otići tamo i uključiti se u rad. Drugih emocija uopšte nema", rekao je Dodik medijima iz RS u Beogradu.

Predsjednik RS je istakao da predstavnici Srba ne pretenduju na mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, ali smatraju da im po prirodi stvari pripada mjesto ministra inostranih poslova, dok su za ostala mjesta spremni da se dogovore.

"Dakle, BiH koju želi da napravi Zlatko Lagumdžija i njegova platforma, za nas nije atraktivna niti je poželjno mjesto gdje želimo da radimo. Mi ne želimo da sa Lagumdžijom pravimo programsku saradnju, jer je ona nemoguća", rekao je Dodik.

Predsjednik Dodik je naglasio da je majorizacija bilo koje vrste u BiH "propao projekat" već posljednjih nekoliko godina, bar što se tiče RS. "Mi imamo svoju poziciju koja se zove pozicija Republike Srpske", dodao je predsjednik Dodik.
XS
SM
MD
LG