Dostupni linkovi

Opozicija u Beogradu održala miting


Ispred Doma narodne Skupštine u Beograd u subotu je održan miting opozicije pod nazivom "Izbori za promjene" na kome se, prema procjenama policije, okupilo 55 000 ljudi.

Miting, koji je organizovala Srpska napredna stranka (SNS), završen je apelom okupljenima da ne ruše Beograd.

Lideri SNS-a, Nove Srbije /NS/ i pokreta socijalista i snaga Srbije ocijenili su na mitingu da je socijalno-ekonomska situacija u državi izuzetno loša i zatražili od vladajuće koalicije raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Zamjenik predsjednika SNS-a Aleksandar Vučić pozvao je građane da se, ako vlast u naredna dva mjeseca ne ispuni zahtjeve opozicije, ponovo okupe i ne sklanjaju sa beogradskih ulica dok vlada i predsjednik ne odu sa vlasti.

Član Glavnog odbora Pokreta snaga Srbije Milanka Karić rekla je da građani Srbije hoće svođenje računa, jer je Srbija najsiromašnija zemlja u Evropi, u kojoj se, kako je rekla, umire od gladi.

Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je da građani traže hljeb, nadu i pravdu, te istakao da je građanima dosta "Mrkonjićević izmišljotina, Dinkićevih laži".

Učesnici mitinga nosili su stranačke i državne zastave, kao i transparente sa porukama protiv vladajuće koalicije.

O bezbjednosti se brine oko 8 000 policajaca i 2 000 pripadnika obezbjeđenja koje su angažovali organizatori. Policija je nekoliko sati pred početak miting napravila kordone oko svih važnijih objekata u centru grada, dok je obezbeđenje SNS raspoređeno na prilazima Skupštini.
XS
SM
MD
LG