Dostupni linkovi

Stranke iz RS traže mjesto šefa diplomatije BiH


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić rekao je da političke stranke iz Republike Srpske (RS) insistiraju da dobiju Ministarstvo inostranih poslova BiH, jer je protekle četiri godine ministar Sven Alkalaj napravio toliko štete u svijetu, ne samo Srpskoj nego i BiH.

"Alkalaj je potpuno rastrgao Ministarstvo inostranih poslova, razbio diplomatsku mrežu i napravio izuzetno loše međuljudske odnose u diplomatskoj mreži", rekao je Radojičić sinoć za Radio-televiziju RS.

Radojičić najavio je da bi njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik RS Milorad Dodik mogli razgovarati sljedeće sedmice, te da RS na taj proces gleda kao na još jednu seriju razgovora koji mogu dati neki rezultat, a ono o čemu će se sada razgovarati, bez ikakve završene forme, jesu pitanja ustavne prirode.

"Njemačka diplomatija je ozbiljna i sistematična i, ukoliko ne bude saglasnosti domaćih političkih aktera moguće je da ne bude nikakvog prijedloga. Smatram da je vrijeme nametanja potpuno završeno", rekao je Radojičić, koji je i potpredsjednik SNSD-a.
XS
SM
MD
LG