Dostupni linkovi

Kosor razgovarala s članovima BiH Predsjedništva


Hrvatska se nada kako će institucije u Bosni i Hercegovini uzeti u obzir činjenicu da je hrvatsko državno odvjetništvo utvrdilo nedužnost hrvatskoga branitelja Tihomira Purde, rekla je u Zagrebu hrvatska premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s trojicom članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Nitko od nas ne može vršiti pritisak na pravosudne institucije", rekla je Kosor koja je s trojicom članova Predsjedništva BiH razgovarala, između ostaloga, i o slučaju hrvatskoga branitelja Purde koji je u pritvoru u BiH, a Srbija traži njegovo izručenje.

Hrvatska premijerka razgovarala je s gostima i o sporazumu o dvojnom državljanstvu. Po Radmanovićevim je riječima taj sporazum stao u BiH, ali u vezi s pitanjem granica obje zemlje snose podjednaku odgovornost. "Nadamo se da BiH neće imati probleme kakve je Hrvatska imala s jednom od članica Europske unije", rekao je.

Hrvatska će euroatlantsku orijentaciju svoje prve susjede BiH moći još bolje podupirati kad postane 28. članica EU-a.

Predsjedništvo BiH u ponedjeljak je razgovaralo s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, a u utorak ujutro sastali su se i s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem.
XS
SM
MD
LG